Konzumace hub může snížit riziko rakoviny. Navíc dodají potřebnou dávku vitamínu D

Date:

Share post:

Houby jsou nedoceněnou surovinou.

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií.
Houby jsou nedoceněnou surovinou našich ledniček. Kromě toho, že chrání lidský mozek před stárnutím, stále více výzkumů naznačuje, že mají i protirakovinné účinky.

Nedávná studie zveřejněná v časopise Advances in Nutrition prokázala souvislost mezi pravidelnou konzumací hub a sníženým rizikem rakoviny téměř o polovinu.

Navíc, pokud vám chybí vitamin D, jsou houby výborným doplňkem stravy.

Umíte si je doslova „nabít“ tak, abyste jimi pokryli denní dávku, která je potřebná pro správné fungování vašeho těla.

Zdravotní benefity hub

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií. Navíc jsou bohatým zdrojem vitamínů, bílkovin, vlákniny, minerálů a antioxidantů.

A právě o antioxidantů v houbách se již delší dobu hovořilo, že by mohly hrát důležitou roli v boji proti nádorovým onemocněním.

spot_img

Related articles

Srovnáváme ceny potravin 2014-2022: Česko & Finsko

V roce 2022 inflace přerostla všechny rekordy prakticky ve všech evropských státech. Vstupy rostou, zdražuje plyn a elektřina,...

Zaměření pozemku a další služby geodetů

S potřebou zaměření pozemku se nesetkáváme každý den a tak není divu, pokud jen málo tušíte, jak probíhá a...

Co mají celebrity na zahradě?

Zahrada je místem, na kterém můžeme relaxovat, věnovat se koníčkům či trávit čas s blízkými. I mnoho celebrit...

Hledáte kvalitní potrubí nebo potrubní rozvody? Poradíme vám, kde se obrátit

Montážní práce a svařování můžeme denně potkávat v potravinářském, chemickém i petrochemickém průmyslu. Právě realizace v této oblasti provádí již...