Konzumace hub může snížit riziko rakoviny. Navíc dodají potřebnou dávku vitamínu D

Date:

Share post:

Houby jsou nedoceněnou surovinou.

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií.
Houby jsou nedoceněnou surovinou našich ledniček. Kromě toho, že chrání lidský mozek před stárnutím, stále více výzkumů naznačuje, že mají i protirakovinné účinky.

Nedávná studie zveřejněná v časopise Advances in Nutrition prokázala souvislost mezi pravidelnou konzumací hub a sníženým rizikem rakoviny téměř o polovinu.

Navíc, pokud vám chybí vitamin D, jsou houby výborným doplňkem stravy.

Umíte si je doslova „nabít“ tak, abyste jimi pokryli denní dávku, která je potřebná pro správné fungování vašeho těla.

Zdravotní benefity hub

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií. Navíc jsou bohatým zdrojem vitamínů, bílkovin, vlákniny, minerálů a antioxidantů.

A právě o antioxidantů v houbách se již delší dobu hovořilo, že by mohly hrát důležitou roli v boji proti nádorovým onemocněním.

spot_img

Related articles

Cesta k zimní zahradě od stavebního povolení až po výběr rostlin

Zimní zahrada je skvělým způsobem, jak přidat do vašeho domova kousek přírody a zároveň vytvořit útulné místo pro...

Začátek sezóny volá i po odpočinku na zahradě – nezapomeňte na nábytek

S příchodem jara se příroda probouzí k životu a spolu s ní i naše zahrady, terasy a balkony....

Zimní zahrada z pergoly: Jak proměnit venkovní prostor v celoroční útočiště

Mnoho domácností si užívá výhod pergol a zastřešených teras – poskytují stín v létě, ochranu před deštěm a...

Jak efektivně řešit zastínění na terase či zahradě?

Venkovní posezení na terase nebo v zahradě patří k nejoblíbenějším místům pro relaxaci. Ať už si rádi vychutnáváte...